Päämiehet

Saksalainen R. Stahl on räjähdysvaarallistentilojen laitteiden johtava toimittaja maailmassa. Stahlin  valikoima kattaa lähes kaiken tarvittavan, kuten liitäntä- ja kytkentäkotelot, kytkimet, pistorasiat ja -tulpat, valaisimet, erottimet, barrierit, automaatio-tuotteet ja PC- sekä valvontalaitteet. Suurin osa laitteista on ATEX hyväksynnän lisäksi hyväksytty käytettäväksi ympärimaailman.

Stahlin omistukseen siirtynyt Clifford & Snell on englantilainen johtava hälytinlaitteiden valmistaja ja alan edelläkävijä. C&S:n historiaan mahtuukin esimerkiksi sähköisen äänihälyttimen valmistaminen ensimmäisenä maailmassa vuonna 1967. Tänä päivänä se tuo edelleen markkinoille uusia innovaatioita.

Yodalex-sarja kattaa räjähdysvaaralliset tilat mm. ATEX, IECEx, GOST ja UL-hyväksynnöillä. Suositut Yodalarm- ja Yodalight-sarjat ovat teollisuustilojen hälyttimiä ja Yodac-sarjasta löytyvät palohälytinlaitteet sekä palohälytyspainikkeet.

Englantilainen CMP Products on johtava erikoisholkkitiivisteiden ja asennustarvikkeiden valmistaja maailmassa. Tuotteita saa useilla materiaaleilla ja laajoilla hyväksynnöillä, esimerkiksi marine- ja kaivoskäyttöön. Valikoima kattaa sekä räjähdysvaarallisten-, että normaalien teollisuustilojen vaatimukset.

Suosituimmista malleista mainittakoon kaksoishyväksytty (Ex e/Ex d) A2F holkkitiiviste, sekä räjähdyspaineenkestävän rakenteen omaava kaikille yleisille armeeraustyypeille sopiva T3CDS.

Saksalainen Pflitsch toimittaa asennustarvikkeita, sekä räjähdysvaarallisiin, että normaalitiloihin. Suuri ja laadukas valikoima tekevät Pflitschistä yhden alan johtavista valmistajista.

Pflitschin valikoimista löydät edistyksellisen Blueglobe holkkitiivistesarjan lisäksi adapterit ja sulkutulpat sekä kaapelikourut ja -hyllyt.

Tanskalainen Schroll on Ex d-rakenteisten holkkitiivisteiden, adapterien ja sulkutulppien erikoisosaaja. Schrollin etuna on nopeat ja joustavat toimitukset. Tuotteet ovat saatavana sekä messinkisenä, että rosterisena. Schroll valmistaa yleisimpien M- ja NPT-kierteiden lisäksi myös harvinaisempia kierteitä.

Schrollin räjähdyspaineenkestävät holkit ovat hyväksytty käytettäväksi kaikenkokoisissa koteloissa ilman tilavuusrajoitetta. Holkit eivät ole ns. valuholkkeja, joten niiden asennus on nopeaa ja vaivatonta.

Olosuhteet merellä ovat äärimmäisiä. Komponentit joutuvat ulkotiloissa kestämään suuria säänvaihteluita ja mekaanista rasitusta. Olipa kyseessä sitten helikopterialustan valaistus, laivan jääneston komponentit tai vaikka valonheittimet niin meidän kautta löydät tuotteet joihin voi luottaa säässä kuin säässä. Stahlin omistama norjalainen Tranberg on maailmalla tunnettu, yli 100-vuotias laiva- ja offshoretuotteiden valmistaja. Tuotteilla on hyväksynnät tunnettujen hyväksyntälaitosten kuten GL, DNV ja ABS toimesta.

Ex-Tekniikka Oy © 2016